PERSBERICHT 1 december 2004

Streamit introduceert met Lagarde Telecom en Schaap Professionele Geluidstechniek nieuw draadloos kerktelefoonsysteem

Met het nieuwe draadloze kerktelefoonsysteem worden veel kerken en kerktelefoonluisteraars in staat gesteld om tegen een uiterst lage prijs de kerkdiensten thuis mee te luisteren. Lagarde Telecom, Schaap Professionele Geluidstechniek en Streamit nodigen alle belangstellenden uit om op D.V. vrijdag 17 december en zaterdag 18 december van 10:00 tot 16:00 uur de nieuwe kerkradio oplossing te komen bekijken en beluisteren in Eben Haëzer, Schoutstraat 8a te Woudenberg. Tijdens deze doorlopende demonstratie wordt u tevens in de gelegenheid gesteld haar andere kerktelefoonoplossingen te bekijken en beluisteren.

Veel kerken zijn sinds de tariefsverhogingen in 2000 op zoek naar een alternatief voor het oude kerktelefoonsysteem. Sindsdien zijn veel nieuwe producten op de markt geïntroduceerd met elk hun eigen voor- en nadelen.

Recentelijk is bekend geworden dat er voor kerktelefoon door de ether (kerkradio) 34 kanalen beschikbaar zijn gekomen in het Nationaal Frequentie Plan van 2005. Dit frequentieplan wordt naar het zich nu laat aanzien in januari 2005 gepubliceerd in de Staatscourant. Voor het krijgen van een vergunning is het nodig dat de kerken zelf rechtstreeks een aanvraag kunnen sturen aan het Agentschap Telecom. Nadat het NFP is gepubliceerd verstrekt het Agentschap Telecom deze vergunningen aan de kerken.

De kerkradio oplossing is met name geschikt voor kerkdorpen waar de kerktelefoonluisteraars relatief dicht bij de kerk wonen. Een effectieve reikwijdte van 5 kilometer is uitgangspunt van dit systeem. Overigens is het daarbij goed mogelijk verschillende systemen te laten samenwerken, om zodoende op elke afstand van de kerk een kerktelefoonsysteem mogelijk te maken!

Sinds bekend is geworden dat er een frequentieband voor kerkradio beschikbaar komt is Streamit op zoek gegaan naar een geschikt product om aan haar klanten aan te bieden. Hierbij kwam zij uit bij een leverancier die al enkele jaren ervaring heeft met het product kerkradio en deze ervaring verwerkt heeft in een nieuwe oplossing (zender en ontvanger) voor deze markt.

De oplossing bestaat uit een zender in de kerk en een ontvanger bij de luisteraar thuis. De zender in de kerk kan eenvoudig op de bestaande geluidsinstallatie aangesloten worden en wordt inclusief een  hoogwaardige coaxkabel, antenne en voeding aangeboden voor € 1795,00 incl. BTW. De prijs van de ontvangers bedraagt € 99,00 incl. BTW.

Naast de eenmalige kosten voor de zender en ontvangers moet er jaarlijks nog een bedrag aan het Agentschap Telecom betaald worden voor de zendvergunning. De exacte kosten hiervan zijn op dit moment nog niet bekend. Dit zijn de enige kosten; voor de rest zijn er bij dit draadloze systeem geen maandelijkse of jaarlijkse kosten.

Gezien de naamsbekend van Lagarde Telecom en Schaap Professionele Geluidstechniek in kerkelijk Nederland en het feit dat zij twee belangrijke dealers van Streamit in Nederland zijn, is ervoor gekozen deze Ether oplossing samen met hen in de markt te zetten.

De complete kerkradio oplossing wordt op D.V. vrijdag 17 december en zaterdag 18 december van 10:00 tot 16:00 uur doorlopend gedemonstreerd in Eben Haëzer, Schoutstraat 8a te Woudenberg. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Tijdens deze demonstratie is er volop gelegenheid u te laten informeren over de beste kerktelefoonoplossing in uw situatie, aangezien de internet- en inbeloplossing ook gedemonstreerd worden.

Deze samenwerking past ook geheel binnen de strategie van Streamit: het aanbieden van een breed palet van kerktelefoonoplossingen welke ondersteund worden door een breed scala van professionele netwerk- en dienstenaanbieders.

Over Lagarde Telecom
Lagarde telecom is een ondernemend bedrijf wat zich bezighoudt met telecommunicatie, beveiliging, geluidsinstallaties en kerktelefoon.
Op het gebied van telecom en beveiliging kunnen zij de volledige installatie verzorgen, compleet met de benodigde diensten.
Voor de kerken in Nederland verzorgt Lagarde de geluidsinstallaties en de Kerktelefoon.
Zo heeft Lagarde een eigen Kerktelefoon systeem ontwikkeld, het Kerk Inluister Systeem (KIS). Daarnaast zijn zij dealer van Streamit, waardoor zij in totaal 3 oplossingen voor kerktelefonie aan kan bieden. Verder zijn zij bezig met de ontwikkeling van de Zorgtelefoon, een alarmeringssysteem voor ouderen die zelfstandig thuis wonen en behoefte hebben aan een extra beveiliging. 
Lagarde is gevestigd in een eigen bedrijfspand aan de Dorpsstraat te Putten. Hier is het bedrijf in 1991 opgericht . In de eerste jaren als telecommunicatiebedrijf, maar al snel uitgegroeid naar een veelzijdig bedrijf. Binnen Lagarde werken 20 mensen, waarvan 11 als service monteur.
Contactpersoon: Gerrit van Lagen, tel 0341 375757, email: gerrit@lagarde.nl website: http://www.lagarde.nl

Over Schaap Professionele Geluidstechniek
Schaap Professionele Geluidstechniek  is reeds 20 jaar actief. Een totaalpakket aan geluids- en beeldapparatuur is beschikbaar. Schaap heeft zich vooral gespecialiseerd in kerkgeluidsinstallaties. Het oplossen van akoestische problematiek is één van de speerpunten van het bedrijf. Daartoe is een scala van speciale apparatuur beschikbaar gemaakt. Schaap beschikt daarbij over de noodzakelijke meetapparauur om spraakverstaaanbaarheid (STI en RASTI) te meten.
Naast het dealerschap van alle belangrijke merken importeert Schaap tevens een complete lijn van audiocopiëerapparatuur van Telex (USA). Ook treedt zij op als importeur van Seis Akustik (Duitsland), gespecialiseerd fabrikant van microfoons, zelf-regisserende versterkers. geluidszuilen etc.
Op de referentielijsten van Schaap staan zeer veel kerkgebouwen, waaronder ook met een buitengewoon lastige akoestiek.
Naast kerken installeert Schaap ook multimedia apparatuur, (draadloze) vergadersystemen, enz.
Voor adviezen neemt u contact op met Schaap Ridderkerk (Gerard Schaap) 0180 626982, of Schaap Zwolle (Klaasjan Schaap) 038 4669822, of mail via de website www.schaapsound.nl.

Over Streamit
Streamit is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd op het ontwikkelen en verkopen van internet audio producten. Het bedrijf is gestart in April 2003 met de ontwikkeling van de Lukas internet radio voor de Nederlandse kerken als vervanging voor de kerktelefoon. In het afgelopen jaar heeft Streamit met haar kerkinternet oplossing met de Lukas ontvangers een stevige positie opgebouwd in de kerktelefoonmarkt in Nederland. Deze kerktelefoonoplossing wordt inmiddels door 7 professionele installateurs verkocht. Kerken die de producten zelf kunnen installeren en configureren kunnen de ontvangers ook rechtstreeks bestellen. Verder exporteert zij haar producten naar diverse landen binnen en buiten Europa.

Contactpersoon: Johan van der Stoel, tel. 040 2556036, email: info@stream-it.nl, website: http://www.stream-it.nl